[email protected] | T: 25510-88430

Πέμπτη, 28 /03/ 2024
Search

Έρχεται ο 5ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου VIA EGNATIA RUN

Έρχεται ο 5ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου VIA EGNATIA RUN

Ο 5ος Διεθνής Αγώνας Δρόμου VIA EGNATIA RUN «έρχεται» την Κυριακή 15 Μαΐου 2022. Μετά από υποχρεωτική διακοπή δύο ετών εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19 ο VIA EGNATIA RUN, η μεγαλύτερη αθλητική γιορτή στίβου στον Έβρο, επιστρέφει με τα ίδια ποιοτικά χαρακτηριστικά που τον καθιέρωσαν στη συνείδηση του κόσμου. Τον VIA EGNATIA RUN διοργανώνει η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου – Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, του ΣΕΓΑΣ και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, και με την υποστήριξη της AKRITAS, της ΤΕΚΑΛ Α.Ε., της Dole και της ΒΙΚΟΣ.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να τρέξουν στα «χνάρια» της ιστορίας και της αρχαίας Εγνατίας Οδού, επιλέγοντας μία από τις τέσσερις διαδρομές του VIA EGNATIA RUN, Ημιμαραθώνιος 21.097,5 μ., Λαϊκός Αγώνας Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ., 800 μ. για παιδιά και 400 μ. για τα άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ).

Οι διαδρομές του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος είναι πιστοποιημένες από τον Σύνδεσμο Διεθνών Μαραθωνίων και Αγώνων Μεγάλων Αποστάσεων (AIMS). Είναι «γρήγορες», εξ ολοκλήρου σε ασφάλτινο οδόστρωμα, σχεδιασμένες με την απαιτούμενη προσοχή και επιμέλεια για τον αθλούμενο, όπως και όλες οι λεπτομέρειες του αγώνα.

Επιπλέον, οι δρομείς του Ημιμαραθωνίου και του Λαϊκού Αγώνα – Δυναμικού Βαδίσματος τρέχουν ακολουθώντας τη μπλε γραμμή του VIA EGNATIA RUN, καθώς ο VIA EGNATIA RUN και η Αλεξανδρούπολη, ήδη από το 2019, είναι η δεύτερη αθλητική διοργάνωση και η δεύτερη πόλη της χώρας που διαθέτει τη «μπλε γραμμή» προσανατολισμού για τους αθλητές, μετά τον Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Οι αγώνες έχουν ως εξής:

ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ – 21.097,5 μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Αρχαιολογικό μνημείο «ΧΑΝΑ» Λουτρά Τραϊανούπολης

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη

ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ: 10:00 π.μ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΟΙ ΑΓΩΝΕΣ:

ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ – ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΒΑΔΙΣΜΑ 5.000 μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Τμήμα αρχαίας Εγνατίας Οδού στο Δημοτικό Διαμέρισμα Μαΐστρου

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη

ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ : 10:30 π.μ.

ΑΓΩΝΑΣ ΑΜΕΑ 400 μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Σταθμαρχείο ΟΣΕ – Αλεξανδρούπολη

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη

ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ : 12:00 π.μ.

ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 800 μ.

ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Κτίριο Περιφερειακής Ενότητας Έβρου (Καραολή & Δημητρίου 40) – Αλεξανδρούπολη

ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ: ΝΟΜΑΡΧΕΙΟ – Αλεξανδρούπολη

ΩΡΑ ΕΚΚINΗΣΗΣ : 12:10 π.μ.

Αναλυτικά οι χάρτες των διαδρομών, οι όροι και προϋποθέσεις συμμετοχής, καθώς και όλες οι σχετικές πληροφορίες βρίσκονται στην ιστοσελίδα του αγώνα www.viaegnatiarun.gr .

Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ 3, η ΕΡΤ Ορεστιάδας και η ΕΡΤ Κομοτηνής.