[email protected] | T: 25510-88430

Πέμπτη, 18 /07/ 2024
Search

Χαράλαμπος Αθανασίου: Να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό της Βουλής ζητά το ΠΑΣΟΚ -Να διαγραφεί λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, αναφορικά με τις παρακολουθήσεις βουλευτών, φέροντας ως παράδειγμα μουσουλμάνους βουλευτές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Αθανασίου, ερωτώμενος για τη νομιμότητα ή όχι παρακολουθήσεων βουλευτών, είπε πως « Ας υποθέσουμε ότι ένας βουλευτής έχει θρησκευτικό προσανατολισμό εντελώς διαφορετικό από του ορθόδοξου. Ας πούμε ένας μουσουλμάνος βουλευτής της Βορείου Ελλάδος -δεν λέμε ότι υπάρχει καμία αιχμή- προς Θεού. Αν υποθέσουμε ότι δίνει κάποια πληροφορία στην γείτονα χώρα, από πού θα μπουν οι μετανάστες κλπ. Γιατί δεν πρέπει να ελεγχθεί; Εδώ προέχει η Εθνική Ασφάλεια».

Αυτή η δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και β’ Αντιπροέδρου του κοινοβουλίου, Χαράλαμπου Αθανασίου, έφερε την άμεση απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

 

Ωστόσο, σε διευκρινιστική δήλωση προχώρησε το βράδυ της Πέμπτης ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου μετά τις αναφορές του περί σκοπιμότητας παρακολούθησης βουλευτών για λόγους εθνικού συμφέροντος.

«Επειδή προέκυψαν παρερμηνείες των όσων είπα σε συνέντευξη μου, τονίζω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα τον πατριωτισμό των συναδέλφων μου βουλευτών ανεξαρτήτως θρησκεύματος», αναφέρει ο κ. Αθανασίου. «Τούτο δε προκύπτει από προσεκτική ανάγνωση της όλης τοποθέτησης μου. Αυτό που ανέλυσα με σαφήνεια ήταν η επιστημονική άποψή μου, για την άρση του απορρήτου σε θέματα προστασίας της εθνικής ασφάλειας», προσθέτει ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

ΣΥΡΙΖΑ: Κρεσέντο μισαλλοδοξίας από τον κ. Αθανασίου

Στην ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά από τον πρωθυπουργό την άμεση αποπομπή του κ. Αθανασίου, αλλιώς όπως τονίζουν στη Κουμουνδούρου, «αποδεικνύεται πως ο κ. Μητσοτάκης είναι ο υποβολέας του», ενώ κάνουν λόγο για ένα «κρεσέντο μισαλλοδοξίας».

Ειδικότερα αναφέρεται στην ανακοίνωση πως « Ο κ. Μητσοτάκης να αποπέμψει σήμερα τον κ. Αθανασίου διαφορετικά αποδεικνύει ότι είναι ο υποβολέας των δηλώσεων του

Ο βουλευτής της ΝΔ, αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπος Αθανασίου, σε ένα κρεσέντο μισαλλοδοξίας δήλωσε σε συνέντευξη του ότι δικαιολογούνται οι παρακολουθήσεις Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών για λόγους εθνικής ασφάλειας.

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Αθανασίου πρέπει να γνωρίζει πως η εθνική ασφάλεια δεν αφορά το θρήσκευμα

Ο κ Αθανασίου όφειλε να γνωρίζει ότι η «εθνική ασφάλεια» αφορά την παρέμβαση τρίτης χώρας στα εσωτερικά της Ελλάδας ή τη συμμετοχή σε εγκληματικές δραστηριότητες. Δεν αφορά και δεν μπορεί να αφορά το θρήσκευμα των Ελλήνων πολιτών ή βουλευτών. Ο κύριος Αθανασίου ισχυρίζεται στην ουσία ότι όσοι δεν είναι χριστιανοί ορθόδοξοι είναι εθνικά επικίνδυνοι.

Στην πραγματικότητα ο κύριος Αθανασίου δήλωσε απερίφραστα όσα υπαινίχθηκε ο κ. Μητσοτάκης στο διάγγελμα του, επιχειρώντας να καλύψει τις επικίνδυνες ενέργειες της Κυβέρνησής του με αναφορές στην εθνική ασφάλεια και “σκοτεινές δυνάμεις”.

Στην προσπάθεια τους να δικαιολογήσουν την εκτροπή την οποία έχουν μεθοδεύσει επαναφέρουν θεωρίες «εσωτερικών εχθρών» από τις πιο σκοτεινές εποχές της Ελληνικής Ιστορίας.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει σήμερα κιόλας τον κ. Αθανασίου. Διαφορετικά θα αποδείξει ότι είναι ο ίδιος ο υποβολέας τέτοιων απαράδεκτων δηλώσεων» καταλήγει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

ΠΑΣΟΚ: Να παραπεμφθεί στα αρμόδια όργανα της Βουλής ο κ. Αθανασίου

Άμεση ήταν και η αντίδραση της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ, ζητώντας από τον πρόεδρο της Βουλής κ. Τασούλα, να παραπέμψει στα αρμόδια όργανα του κοινοβουλίου τον κ. Αθανασίου.

Ειδικότερα, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν πως «Απίστευτο κι όμως αληθινό. Αυτή η Κυβέρνηση έχει βαλθεί να στείλει τη χώρα στα τάρταρα, σε επίπεδο σεβασμού των θεσμών και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αυτή τη φορά, με την απαράδεκτη δημόσια τοποθέτηση-δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής, Χαραλαμπου Αθανασίου, ο οποίος αναβιώνει την θεωρία του «εσωτερικού εχθρού» στο πρόσωπο των Ελλήνων μουσουλμάνων βουλευτών».

«Η δήλωση αυτή, βυθίζει τη χώρα στη μισαλλοδοξία και δημιουργεί σοβαρή ρωγμή, σε εθνικό επίπεδο, καθώς εμφανίζει τον βουλευτή της μειονότητας, ως εν δυνάμει ικανό και σε κάθε περίπτωση ύποπτο να τελέσει πράξεις εσχάτης προδοσίας και εθνικής μειοδοσίας, άρα και εύλογα παρακολουθούμενο από τις μυστικές υπηρεσίες» υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Τα λόγια είναι περιττά. Το πολιτικό σύστημα της χώρας μας και η Βουλή οφείλει να προασπίζει τις συνταγματικές ελευθερίες των πολιτών, τα ανθρώπινα δικαιώματα και το συνταγματικό δικαίωμα της θρησκευτικής ελευθερίας. Ζητάμε την άμεση παρέμβαση του Προέδρου της Βουλής, την ρητή καταδίκη της απαράδεκτης, διχαστικής δήλωσης του κ Αθανασίου και την παραπομπή του στα αρμόδια όργανα της Βουλής και στην Επιτροπή Δεοντολογίας» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.

Ιλχάν Αχμέτ: Η δήλωση του κ. Αθανασίου αναβιώνει τη θεωρία του εσωτερικού εχθρού

Έντονη φυσικά ήταν και η αντίδραση του μουσουλμάνου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ, στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της Βουλής.