ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση  | Aλεξανδρούπολη

[email protected] | T: 25510-88430

IGB: Νέα εγκαίνια στη Σόφια για τον αγωγό φυσικού αερίου

Την 1η Οκτωβρίου, μία μέρα πριν από τις (νέες) εθνικές εκλογές στη Βουλγαρία, πραγματοποιούνται τα δεύτερα εγκαίνια του αγωγού φυσικού αερίου IGB. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει το «παρών» στη Σόφια, ενώ εκεί θα βρεθεί και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Στα εγκαίνια επίσης, θα βρίσκεται και ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίεφ, η χώρα του οποίου τροφοδοτεί με αέριο τον αγωγό.

Αξίζει να σημειθεί πως πρόκειται για τη 2η τελετή εγκαινίων καθώς έχει προηγηθεί αυτή των εγκαταστάσεων Φυσικού Αερίου στην Κομοτηνή, παρουσία του πρώην, πλέον, πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κιρίλ Πετκόφ.

Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον Ιλχάμ Αλίεφ προκειμένου να εξετάσουν τις προοπτικές στις διμερείς σχέσεις, οι οποίες έχουν περάσει από πολλές και δύσκολες φάσεις.

Παρά τη στενή σχέση Μπακού – Αγκυρας, τόσο στο Μέγαρο Μαξίμου όσο και στο υπουργείο Εξωτερικών υπάρχουν φωνές που υπογραμμίζουν ότι η Αθήνα δεν πρέπει να παραμελεί τις διμερείς σχέσεις της ούτε να ετεροπροσδιορίζεται με γνώμονα τη γειτονική χώρα.


Περισσότερα νέα