ΔΕΛΤΑ Τηλεόραση  | Aλεξανδρούπολη

info@deltatv.gr | T: 25510-88430

Σαρλ Μισέλ: Στην Αλεξανδρούπολη για τα εγκαίνια του τερματικού σταθμού LNG την Τρίτη
Παρουσία του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τριών πρωθυπουργών, Ελλάδας, Βόρειας Μακεδονίας, Βουλγαρίας, του Προέδρου, της Σερβίας, των Πρεσβειών στην Αθήνα, ΗΠΑ, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας, καθώς επίσης και των Πρέσβεων των ΗΠΑ σε Σκόπια και Σόφια τα εγκαίνια του τερματικού FSRU το μεσημέρι της Τρίτης στην Αλεξανδρούπολη
Στην Ελλάδα θα ταξιδέψει ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ. Σύμφωνα με το πρόγραμμα του κ. Μισέλ θα παραβρεθεί στα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη, την Τρίτη 3 Μαΐου.

Φυσικό αέριο: Στρατηγικής σημασίας για τα Βαλκάνια ο FSRU Αλεξανδρούπολης

Με την παρουσία των πρωθυπουργών Ελλάδας, Βουλγαρίας, Βόρειας Μακεδονίας και του προέδρου της Σερβίας και των υπουργών Ενέργειας των τεσσάρων χωρών θα πραγματοποιηθούν την προσεχή Τρίτη στην Αλεξανδρούπολη τα εγκαίνια του νέου τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (FSRU Αλεξανδρούπολης) που προχωράει με φορέα υλοποίησης την εταιρεία Gastrade. Η εκπροσώπηση κορυφής των τριών βαλκανικών χωρών καταδεικνύει τη στρατηγική σημασία του FSRU για τη διαφοροποίηση των πηγών προμήθειας και την απεξάρτησή τους από το ρωσικό αέριο, ενώ δεκάδες εταιρείες από τις γειτονικές χώρες σπεύδουν να κλείσουν χωρητικότητα στον σταθμό που έχει προγραμματιστεί να λειτουργήσει το 2023, όπως και παραγωγοί φυσικού αερίου που ενδιαφέρονται να πουλήσουν αέριο στα Βαλκάνια.

Περισσότερα νέα